Foredrag

Simi Jans personlighed og engagement smitter af på hendes foredrag, og hun formår at holde fast i sit publikum uanset om det er et bibliotek, et mindre firma eller et stort event, der skal slutte på en high. For selvom emnerne er alvorlige, er der altid plads til humor og latter.

Simi Jan er et festfyrværkeri af hard-core informationer, små og store historier vævet sammen på den mest tryllebindende måde. Og fortalt med humor, kærlighed og selvironi.

Simi Jan beretter med stor indlevelse og empati historier om nogle af de mest sårbare mennesker fra nogle af de mest udsatte områder i verden. Og det skinner også igennem i hendes foredrag, hvor hun med sin sprudlende energi og humor ærligt deler anekdoter og historier fra den store verden, hvor krig og kærlighed går hånd i hånd.

Publikum kommer helt ind under huden på den garvede historiefortæller, der også deler generøst ud af sine personlige valg, fravalg og dilemmaer.

Foredrag

I morgen er ikke en garanti

Simi Jan sætter verden under lup, og deler ærligt og indsigtsfuldt ud af alt det hun gennem sine rejser har lært om livet, døden og alt det midt imellem. 

Gennem sine erfaringer om tro, håb, krig, mod og kærlighed, væver hun på den mest tryllebindende måde den store verden sammen med andedammen.

Det er oftest i modgang og kriser at vi får nye indsigter og udvikler os mest som mennesker. Det har Simi Jan i høj grad selv oplevet og hun deler generøst ud af sine egne erfaringer som har formet hende som menneske. Med sprudlende energi og humor tager hun jer med på en berigende rejse.

Glæd dig til et tankevækkende og inspirerende foredrag om at leve livet til det fulde, for tiden er vores vigtigste valuta. Og i morgen er ikke en garanti.

Foredrag

På job i verdens brændpunkter

Simi jan tager jer med bag kameraerne og giver et unikt og underholdende indblik i livet på frontlinjen. Gennem sprudlende energi og humor deler hun ærligt anekdoter og historier fra den store verden, hvor krig og kærlighed går hånd i hånd.
Hun har mærket en grænselæs gæstfrihed midt i verdens brændpunkter – og mødet med det ukendte har givet hende vigtige livsindsigter om livet, døden og alt det midt imellem.

Simi Jan deler generøst ud af sine personlige valg, fravalg og dilemmaer – om hvordan hun fx stod midt i historieskrivningen, da Kabul faldt i 2021, mens hendes søn fejrede fødselsdagsfest i Danmark.  

Simi Jan er et festfyrværkeri af hard core information, små og store historier vævet sammen på den mest tryllebindende måde. Og fortalt med humor, kærlighed og selvironi.

Foredrag

Da Taliban tog magten
- En barsk beretning fra frontlinjen

Den dag Taliban indtog Kabul i august 2021, tonede Simi Jan frem på de danske tv-skærme, direkte fra Kabul, for at berette om verdenshistorien. Hun var samme dag landet i Kabul med det sidste fly, inden alle kommercielle fly blev indstillet. For da mange begyndte at flygte, pakkede hun sine ting og tog af sted. Og rejste fra sin søns syvårs fødselsdagsfest ind i orkanens øje.

De kommende dage var hun som en af få internationale journalister – og den eneste danske – helt tæt på de kaotiske evakueringsscener ved lufthavnen, hvor tusindvis af desperate kvinder, mænd og børn forsøgte at flygte. Hun mødte traumatiserede børn, der var blevet væk fra deres forældre. Kvinder, der frygtede for deres liv og mænd i gråd.

Simi Jan blev senere selv evakueret i et amerikansk transportfly sammen med flere hundrede afghanere. Blot et døgn inden et stort selvmordsangreb dræbte mindst 182 mennesker, heriblandt 13 amerikanske marinesoldater, netop der, hvor hun havde befundet sig hver dag.

Simi Jan har skrevet en bog om sine oplevelser. ”Kære Kabul” er en sårbar og dybt personlig beretning om at ramme bunden og komme op igen – alt det er en del af foredraget, hvor I kan høre Simis barske og personlige beretning fra frontlinjen.

Foredrag

Mellemøstens myriade af konflikter og kontraster

Krige og konflikter har i årtier hærget i Mellemøsten, og senest har krigen mellem Israel og Hamas kostet flere tusinde menneskeliv. Det er en krig, der har tråde til hele verden – og som kan ende i en storkrig. Men hvad er op og ned, og hvilke magtkampe udspiller sig i skyggen?

Simi Jan har i årevis rapporteret fra Mellemøsten og har dækket alt fra Gaddafis død i Libyen til den blodige krig i Gaza i 2014. Hun har stået midt i protesterne i Cairo, mødt desperationen i flygtningelejre, set tyrkiske kampvogne rykke ind i Syrien og dækket terrorangreb i flere lande. 

Hun har også rejst rundt i det ellers lukkede Iran, der spiller en afgørende rolle gennem sin støtte til det syriske regime, Hamas i Gaza og Hizbollah i Libanon. I efteråret 2023 dækkede Simi Jan krigen mellem Israel og Hamas fra netop Libanon.

I dette foredrag tager Simi Jan jer med ind bag nyhedsoverskrifterne til en fascinerende og kontrastfuld verden gennem personlige oplevelser og iagttagelser, men også med en stor portion perspektiv og indblik i Mellemøstens dynamikker. 

Simi Jan forsøger at binde trådene sammen i det mange facetterede Mellemøsten om alt fra magtkampene til myriaden af komplekse alliancer og USA´s rolle. For Mellemøsten er slagmark for global politik, men også et sted med en rig historie, stolte traditioner og grænseløs gæstfrihed.

Foredrag

Kære ung, forfølg dine drømme
– især målrettet ungdomsuddannelser

Simi Jans personlige rejse er en fortælling om at forfølge sine drømme og ikke lade sig slå ud af afslag, nej´er og alle de forhindringer og udfordringer, livet er fyldt med. Simi drømte om at blive journalist allerede i syvende klasse, men da hun havde fået sin drømmeuddannelse, var der ingen i den danske mediebranche, som ville ansætte hende. Men hun gav ikke op.

Simi tager eleverne med på en dannelsesrejse med fokus på karriere og livsmål. Gennem sin egen personlige historie gør hun det nærværende og konkret for de unge, og de får indsigt i, hvad mod og livsvalg kan lede til. Simi fortæller om at turde springe ud i livet, om drømme, der ikke er for store, og om omveje, der blot er en del af livets rejse. 

Med godt humør inspirerer hun eleverne og giver dem en fortælling, de kan spejle sig i uden at føle sig forkerte, for Simi møder dem i øjenhøjde og viser sin egen sårbarhed og usikkerhed undervejs.

Foredraget er særligt velegnet til unge og studerende, men henvender sig bredt til alle, der har interesse i at høre en inspirerende fortælling om mod, robusthed, vedholdenhed og troen på sig selv.

”Vores elever fik en oplevelse de aldrig glemmer. Dels er Simi vidende, veltalende og underholdende, og dels kunne eleverne ’mærke hende’. Hun var til stede, og hun gjorde meget ud af at eleverne blev inddraget i foredraget.

Noget af det allervigtigste vores elever fik med hjem fra foredraget var en fortælling om, at selvom vejen måske bliver lidt kringlet, så kan man sagtens blive til noget og få et godt liv.
Kæmpe tak til Simi for besøget."
Ulrik Daa Funder Büchert
Odense Katedralskole

Foredrag

Spring ud i livet

Et foredrag om at tage ejerskab over sit liv og styre efter at udleve sine drømme.

I dette foredrag fortæller Simi Jan, hvordan hun tog ejerskab over sit eget liv og udlevede sine drømme. Budskabet er, at vi alle kan, hvis vi virkelig vil. Det var ikke nemt at blive korrespondent, og selvom Simi Jan ikke fik noget foræret, så gav hun aldrig op.

Da Simi Jan lige var blevet journalist stod arbejdsgiverne langt fra i kø, og da hun endelig fik sig et job, sagde hun hurtigt selv farvel til fast indtjening, feriepenge og pensionsopsparing for at rejse ud i verden og rapportere. 

Mange var forundrede og mente ikke, at det var en god ide. Men Simi Jan var stædig. Hun solgte lejligheden med alle sine møbler i og flyttede til Pakistan og senere Afghanistan. Det var et sats – og et eventyr. Det var sjovt, men også grænseoverskridende og til tider hårdt. Men mest af alt lærerigt og givende.

Oplev et morsomt og tankevækkende foredrag om en humørfyldt kvinde, der tog en chance, også selvom den var usikker. Simi Jan motiverer sine tilhørere til det samme med et glimt i øjet og et kærligt spark.

Foredrag

Iran indefra

Simi Jan tager jer med bag overskrifterne – til et Iran, der er kontrastfuldt, overraskende og gæstfrit. For bag de negative nyhedsoverskrifter som atomaftale, fundamentalister og en konflikt med USA, er der et kontrastfuldt land, hvor nogle råber ”død over USA”, mens andre elsker USA. Dine fordomme vil blive udfordret.

Simi har rapporteret fra Iran adskillige gange siden 2006 og har gennem årene mødt helt almindelige iranere. I Januar 2020 var hun den eneste skandinaviske journalist i Iran for at dække krisen mellem USA og Iran efter en iransk general blev dræbt af amerikanerne – og hun var også på ulykkesstedet efter flystyrtet, der dræbte 176 mennesker.

Kom og hør alle de historier, I ikke får på TV, og bliv klogere på et land rig på historie og historier.

Foredrag

Skræddersyet foredrag

Simi Jan er en alsidig foredragsholder med ekspertise i at tilpasse sine foredrag til forskellige arrangementer og målgrupper. Hun tilbyder skræddersyede foredrag, der passer perfekt til netop dit arrangement.

Tanja Bregninge Itenov
Direktionssekretariatet DLR
Læs mere
Jeg har fået mange MEGET positive tilbagemeldinger på Simi Jans foredrag. Alt fra "det bedste foredrag vi har haft i DLR" til "Simi Jan er for sej" og "Simi Jan var så fantastisk og levende at høre på. Jeg kunne have hørt på hendes historier i timevis". Tusind tak for denne gang.
Gitte Andersen
Direktionssekretariatet DLR
Læs mere
Det var simpelthen bare et af de bedste foredrag jeg længe har været til - god historiefortæller, humørbombe og utrolig charmerende - vi var nærmest lidt høje da vi forlod salen.
Irene Andersen
Rigshospitalet
Læs mere
Simi Jan er et festfyrværkeri af hard core information, små og store historier vævet sammen på den mest tryllebindende måde. Et foredrag med Simi Jan er 2 åndeløse timer på det yderste af stolekanten for ikke at gå glip af et eneste sekund.
Karina Pedersen
Ubby Forsamlingshus
Læs mere
Simi er en fremragende formidler, der virkelig tryllebinder sine tilhørere med både brug af humor, følelser og improvisation. Flere af deltagerne har vendt tilbage til os og har været vildt begejstret.
Flere har spurgt, hvornår kommer hun igen. En deltager, som har set rigtig mange foredrag i sit liv, sagde, at dette var et af de bedste, hun nogensinde havde set.
Tine Langendorff
HP Inc ApS Danmark
Læs mere
Simi var meget engageret og havde en fantastisk indlevelsesevne. Hendes fortællinger nåede ikke bare ud i lokalet, men også virtuelt til de tre lokationer, som vi havde med via Zoom.

Simi gav sig tid til at høre på spørgsmål, og alle gik derfra med en god oplevelse, men også påvirket af scenarierne i Iran og Afghanistan, som Simi havde fortalt om. Vi ville absolut overveje Simi en anden gang og kan anbefale hende til andre.
Birthe Petersen
AOF Silkeborg
Læs mere
Hvor er det skønt med en foredragsholder, der har lys i øjnene og smil i stemmen - selv om emnet ikke nødvendigvis altid var i den 'lette genre'. Humoristisk formidling med en skøn selvironi. Dejligt levende foredrag og dejlig kvinde, der brænder for sit job.
Hanne Pedersen
Familie og Samfund, Kalundborg
Læs mere
Simi Jan er en meget veltalende, medrivende og "levende" foredragsholder. Man fornemmer hun brænder for det hun formidler. Tilhørerne var fra 18 til knapt 90 år, og hun formåede at fange alles opmærksomhed. Rigtigt flot.
HistorieLab
Nationalt Videncenter for Historie- og Kulturarvsformidling
Læs mere
På vores formidlingskonference om ”Ømtålelig historieundervisning” holdt Simi Jan et entusiastisk og interessant foredrag om tilvejebringelsen af de historier, vi præsenteres for på tv, og hvad det betyder for, hvad vi hører om og ser af, hvad der sker rundt om i verden. Historier, som ofte er følelsesmæssigt voldsomme og komplicerede at formidle.

Deltagerne på konferencen var især historieundervisere og lærerstuderende. Fra deltagernes feedback bruges ord som vildt dygtig formidler, fængende, super spændende, sjovt og brugbart, meget informativt, tankevækkende, understregede vigtigheden af kildekritik, inspirerende, alle burde høre det!
Scroll to Top